Tuija Knihtilä — Mezzosopraano

Kuva: Heikki Tuuli

Tuija Knihtilä valmistui Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi ja jatkoi sen jälkeen opintojaan Berliinissä (Hochschule der Künste) sekä Zürichissä (International Opera Studio). Vuoteen 2010 saakka Tuija Knihtilä kuului Suomen Kansallisoopperan solistikuntaan, nykyisin hän työskentelee freelancerina.

Kaudella 2009-10 Knihtilä vieraili Oslon oopperassa R.Straussin Ariadne auf Naxos –oopperan Komponistina sekä Wagnerin Tannhäuserin Venuksena. Kaudella 2010-11 Tuija Knihtilää kuultiin Suomen Kansallisoopperan erinomaisena Amneriksena Verdin Aidassa ja hän debytoi menestyksekkäästi Deutsches Nationaltheater Weimarissa Brangänenä Wagnerin Tristanissa ja Isoldessa. Sama rooli oli vuorossa myös Oslon oopperassa 2012. Vuonna 2011 Knihtilä esiintyi Oedipus Rexin Jocastena Bergenin oopperassa ja lauloi Ortrudina Wagnerin Lohengrinissä Savonlinnan Oopperajuhlilla.

Kaudella 2011-12 Tuija Knihtilä esiintyi myös Helsingin uudessa musiikkitalossa Helsingin Kaupunginorkesterin solistina Okko Kamun johdolla ja lauloi Savonlinnassa Kimmo Hakolan oopperan La Fenice maailman kantaesityksessä. Viime vuosien merkittäviä tehtäviä ovat olleet esim. Santuzza Cavalleria rusticanassa Oslossa ja Sao Paulossa Brangäne Venetsian Teatro La Fenicessa Myung Whun Chungin johdolla, Brangäne Chemnitzin oopperassa, Aidan Amneris Sao Paulossa, Malmössa ja Bonnissa sekä Tannhäuserin Venus ja Lohengrinin Ortrud Tanskan kuninkaallisessa oopperassa Kööpenhaminassa. Knihtilä teki USA:n debyyttinsä syksyllä 2015 Amneriksen roolissa Austinin oopperassa Teksasissa.Viimeisimmät tehtävät ovat La Giocondan Laura Adorno Malmön oopperassa, Lentävän hollatilaisen Mary Bergenin oopperassa, Kundry Suomen kansallisoopperan Parsifal-produktiossa, Mahlerin 8. sinfonia Helsingin juhlaviikoilla Hannu Linnun johdolla, Kundry Mannheimin Nationaltheaterissa sekä Salomen Herodias Turku Filharmonian solistina Leif Segerstamin johdolla. Tammikuussa 2020 Knihtilä lauloi menestyksekkäästi Marqueriten osan Berlioz’n Faustin tuomion konserttiesityksessä Radion sinfoniaorkesterin kanssa Hannu Linnun johdolla. Kesällä 2020 vuorossa on Carmenin nimirooli Savonlinnassa.
Tuija Knihtilä on myös kysytty konserttilaulaja esiintyen nimekkäiden kapellimestareiden ja eurooppalaisten orkestereiden solistina.

www-sivusto

www.tuijaknihtila.com

Promokuvat

(avaa ja tallenna oikeasta yläkulmasta)

Edellinen taiteilija
Seuraava taiteilija