Jeni Packalen

Kuva: Ville Paul Paasimaa

Jeni Packalen teki debyyttinsä vuonna 2008 West Coast Operan Puccinin Suor Angelica- tuotannossa ja tämän jälkeen Suomen Kansallisoopperassa syksyllä 2009 Ullan roolissa Olli Kortekankaan oopperassa Isän tyttö. Tämän jälkeen rooleja on kertynyt useita,  mm. Eboli Verdin oopperassa Don Carlo, Carmen, Suzuki Puccinin Madama Butterflyssa, Olga Tchaikovskyn Jevgeni Oneginissa, Baba the Turk Stravinskyn Hulttion tiessä ja viimeisimpänä Irina Gyllen Jaakko Kuusiston oopperassa Jää.

Halusta olla mahdollisimman monipuolinen muusikko on Packalenille syntynyt läheinen suhde myös kamarimusiikkiin, barokkimusiikkiin ja kirkkomusiikkiin. Vuodesta 2010 lähtien Packalen on esiintynyt säännöllisesti Kuhmon Kamarimusiikkijuhlilla. Myös Lux Musicae, Ritarihuoneen kamarikesä, BarokkiKuopio sekä Naantalin musiikkijuhlat ovat kiinnittäneet Packalenin vuosien varrella taiteilijakseen. Packalen on esittänyt laajan kirjon passio- ja oratoriokirjallisuutta yhdessä mm. Radion Sinfoniaorkesterin, Suomalaisen Barokkiorkesterin, Kymi Sinfonietan, Lappeenrannan kaupunginorkesterin, Lohjan kaupunginorkesterin sekä Kuninkaantien muusikoiden kanssa. Keväällä 2019 Packalen levytti Pekka Kostiaisen teoksen Triduum Paschale Ville Matvejeffin johtaman Jyväskylä Sinfonian kanssa. Packalen on lukuisien Suomen kaupunkien lisäksi esiintynyt myös Saksassa ja Itävallassa.
Jeni Packalen on palkittu Lappeenrannan laulukilpailuissa toisella palkinnolla 2008. Vuonna 2009 hän oli Suomen Richard Wagner-kulttuuriyhdistyksen Bayreuth stipendiaatti.

www-sivusto

www.jenipackalen.com

Promokuvat

(avaa ja tallenna oikeasta yläkulmasta)

Edellinen taiteilija
Seuraava taiteilija