Jenny Carlstedt

Kuva: Marcus Boman

Ahvenanmaalainen Jenny Carlstedt opiskeli Sibelius-Akatemiassa ja Lontoon Guildhall School of Music and Dramassa.

2015 Jenny teki ylistetyn USA:n debyyttinsä Esa-Pekka Salosen johtaman Chicagon sinfoniaorkesterin solistina Debussyn Pelléas et Mélisande -oopperan Mélisandena. Roolin hän oli laulanut ensimmäistä kertaa edellisenä syksynä Suomen kansallisoopperassa. Jenny lauloi myös Mozartin Idamanten roolin Stuttgartin kansainvälisten musiikkijuhlien avajaiskonsertissa Bach-Akademie Stuttgartin kanssa.

Vuosina 2002-2016 Jenny oli kiinnitettynä Frankfurt am Mainin oopperan solistikuntaan, jossa hän lauloi lukuisissa produktioissa, kartuttaen yli 50 roolin ohjelmiston. Ennen kaikkea hän teki itsensä tunnetuksi Mozart laulajana ja lauloi keskeiset mezzoroolit. Viime vuosina Jenny on ottanut ohjelmistoonsa suuria lyyrisiä mezzorooleja kuten Octavian (Ruusuritari), Komponist (Ariadne auf Naxos) sekä myös moderneja rooleja kuten Miranda Thomas Adésin oopperassa Tempest.

Samaan aikaan hän on vieraillut Euroopan eri oopperataloissa mm. Hampurin valtionooppera, Glyndebourne Touring ooppera, Suomen Kansallisooppera, Antwerpen, Theater an der Wien, Basel, Kööpenhaminan kuninkaallinen ooppera, Savonlinnan oopperajuhlat ja Wienin sekä Berliinin juhlaviikot. Jenny on myös kysytty solisti aina vanhasta musiikista (Bach Collegium Stuttgart) moderniin (Ensemble Modern).

Useiden ulkomaan vuosien jälkeen Jenny on palannut kotiseudulleen Ahvenanmaalle ja jatkaa uraansa freelance-laulajana Suomen ja Euroopan musiikkielämässä. Uusimpiin esiintymisiin kuuluu mm. Verdin Requiem Kölnin Filharmoniassa ja kiertue Südwestfunk sinfoniaorkesterin kanssa, esiintymiset Berliner Festspiele- juhlilla ja Modernin musiikin biennaalessa Hessenin Radionsinfoniaorkesterin solistina ja konsertit Gävlen ja Malmön sinfoniaorkestereiden kanssa.
Säännölliset vierailut Kansallisoopperassa saavat jatkoa kaudella 2022-23 kun Jenny laulaa pääosan Kaija Saariahon oopperassa Innocence. Samassa roolissa hän debytoi myös Lontoon Covent Gardenissa. Syksyllä 2022 Jenny laulaa ensimmäisen kerran Brangänen roolin oopperassa Tristan ja Isolde Helsingin kaupunginorkesterin  kanssa Susanna Mälkin johdolla.

Promokuvat

(avaa ja tallenna oikeasta yläkulmasta)

Edellinen taiteilija
Seuraava taiteilija