Jenny Carlstedt — Mezzosopraano

Kuva: Marcus Boman

Ahvenanmaalainen Jenny Carlstedt opiskeli Sibelius-Akatemiassa ja Lontoon Guildhall School of Music and Drama’ssa.

2015 Jenny teki ylistetyn USA:n debyyttinsä Esa-Pekka Salosen johtaman Chicagon sinfoniaorkesterin solistina Debussyn Pelléas et Mélisande -oopperan Mélisandena. Roolin hän oli laulanut ensimmäistä kertaa edellisenä syksynä Suomen kansallisoopperassa. Jenny lauloi myös Mozartin Idamanten roolin Stuttgartin kansainvälisten musiikkijuhlien avajaiskonsertissa Bach-Akademie Stuttgartin kanssa. Tammikuussa 2016 julkaistiin levy (Ondine) Zemlinskyn lauluista John Storgårdsin johtaman Lapin kamariorkesterin kanssa. Levy sai kansainvälisesti erinomaiset arviot.

Vuosina 2002-2016 Jenny oli kiinnitettynä Frankfurt am Mainin oopperan solistikuntaan, jossa hän lauloi lukuisissa produktioissa, kartuttaen yli 50 roolin ohjelmiston. Ennen kaikkea hän teki itsensä tunnetuksi Mozart laulajana ja lauloi keskeiset mezzoroolit joista mainittakoon Sesto/Annio  (Clemenza di Tito), Idamante (Idomeneo), Dorabella (Cosi fan tutte), Cherubino (Figaron häät). Viime vuosina Jenny on ottanut ohjelmistoonsa suuria lyyrisiä mezzorooleja kuten Octavian (Ruusuritari), Komponist (Ariadne auf Naxos), Mélisande, Lazuli (L’etoile), The Muse/Nicklausse (Hoffmann), Wellgunde (Wagner Ring, josta löytyy myös CD/DVD Oehms Classic), Teseo (Händel), Erica (Barber) sekä Ketun rooli Janácekin Ovelassa ketussa.

Samaan aikaan hän on vieraillut Euroopan eri oopperataloissa mm. Glyndebourne Touring oopperassa, Suomen Kansallisoopperassa, Antwerpenissä, Theater an der Wienissä, Baselissa, Kööpenhaminan kuninkaallisessa oopperassa, Savonlinnan oopperajuhlilla ja Wienin juhlaviikoilla. Jenny on myös kysytty solisti aina vanhasta musiikista (Bach Collegium Stuttgart) moderniin (Ensemble Modern) saakka.

Useiden ulkomaan vuosien jälkeen Jenny on palannut kotiseudulleen Ahvenanmaalle ja jatkaa uraansa freelance-laulajana Suomen ja Euroopan musiikkielämässä. Uusimpiin esiintymisiin kuuluu mm. Verdin Requiem Kölnin Filharmoniassa ja kiertue Südwestfunk sinfoniaorkesterin kanssa, esiintymiset Berliner Festspiele- juhlilla ja Modernin musiikin biennaalessa Hessenin Radionsinfoniaorkesterin solistina, konsertit Gävlen ja Malmön sinfoniaorkestereiden kanssa sekä Irina Gyllenin rooli Jaakko Kuusiston Jää-oopperan kantaesityksessä Kansallisoopperassa. Siellä
tulee tammikuussa 2020 ensi-iltaan Ariadne auf Naxos jossa Jenny laulaa Säveltäjän roolin.

Promokuvat

(avaa ja tallenna oikeasta yläkulmasta)

Edellinen taiteilija
Seuraava taiteilija