Tomi Punkeri — Baritoni

Baritoni Tomi Punkeri on valmistunut musiikin maisteriksi Kööpenhaminan kuninkaallisesta ooppera-akatemiasta vuonna 2020 opettajanaan Jens Søndergaard. Parhaillaan Punkeri on osa Kööpenhaminan kuninkaallisen oopperan kaksivuotista Young Artist- ohjelmaa. Ennen Kööpenhaminan opintojaan hän valmistui Oulun ammattikorkeakoulusta kirkkomuusikoksi Markku Liukkosen opissa. Opintojaan Punkeri on täydentänyt mm. John Mark Ainsleyn, Bo Skovhusin, Helen Donathin, Jorma Hynnisen ja Soile Isokosken mestarikursseilla.

Punkeri on saanut tunnustusta useissa laulukilpailuissa. Hän pääsi semifinaaliin vuonna 2019 Wigmore hall/Independent Opera International Song- kilpailussa Lontoossa sekä vuonna 2018 Councours musical international de Montréal – kilpailussa Montrealissa. Suomessa hänet palkittiin erikoispalkinnolla Lappeenrannan laulukilpailussa vuonna 2016 ja hän saavutti toisen sijan Helsinki lied – kilpailun B-sarjassa vuonna 2015. Samana vuonna hän oli myös Timo Mustakallio- laulukilpailun finalisti.

Kööpenhaminan kuninkaallisen oopperan lavalla Punkeri on nähty Karlin roolissa D. Brucen Intet- oopperassa sekä Perämiehenä R. Wagnerin Tristan ja Isoldessa. Kaudella 2021/2022 hänet tullaan näkemään mm. G. Puccinin La Bohemen Schaunardina ja W. A. Mozartin Don Giovannin Masettona. Lisäksi Punkeri debytoi Suomen Kansallisoopperassa keväällä 2022 G. Donizettin Don Pasqualen Malatestana. Hänen oopperaohjelmistoonsa kuuluvat myös mm. Guglielmo (W. A Mozart: Così fan tutte), Valentin (C. Gounod: Faust), Nick Shadow (I. Stravinsky: Rake’s progress), Isä (E. Humperdinck: Hannu ja Kerttu), Shoe salesman/Puppet no. 2 (D. Argento: Postcard from Morocco), Liberto/Littore (C. Monteverdi: L’incoronazione di Poppea), Abraham Ojanperä (J. Linkola: Abrahamin pidot) ja Vanhala (T. Pylkkänen: Tuntematon sotilas).

Oopperan lisäksi Punkeri on esiintynyt useiden kirkkomusiikkiteosten bassosolistina (mm. J. S. Bach: Johannes passio ja Jouluoratorion kantaatit 1-6, J. Haydn: Missa in tempore belli ja Salve regina g-molli ja G. Faure: Requiem). Lied ohjelmistosta mainittakoon F. Schubertin laulusarjat Die Schöne Müllerin D 795 ja Schwanengesang D 957 sekä R. Schumannin Dichterliebe op. 48. Punkeri esiintyi Radion sinfoniaorkesterin Nuorten solistien konsertissa vuonna 2015.

Promokuvat

(avaa ja tallenna oikeasta yläkulmasta)

Kuva: Gerald Geerink
Edellinen taiteilija
Seuraava taiteilija