Tomi Punkeri — Baritoni

Kuva: Gerald Geerink

Baritoni Tomi Punkeri on valmistunut musiikin maisteriksi Kööpenhaminan kuninkaallisesta ooppera-akatemiasta vuonna 2020 opettajanaan Jens Søndergaard. Opintojensa jälkeen Punkeri oli osa Kööpenhaminan kuninkaallisen oopperan kaksivuotista Young Artist- ohjelmaa vuosina 2020-22. Ennen Kööpenhaminan opintojaan hän valmistui Oulun ammattikorkeakoulusta kirkkomuusikoksi Markku Liukkosen opissa. Opintojaan Punkeri on täydentänyt mm. John Mark Ainsleyn, Bo Skovhusin, Helen Donathin, Jorma Hynnisen ja Soile Isokosken mestarikursseilla.

Kööpenhaminan kuninkaallisen oopperan lavalla Punkerin tulevia ja menneitä rooleja ovat Dandini (La Cenerentola), Ned Keene (Peter Grimes), Schaunard (La Bohème), Masetto (Don Giovanni), Karl (D. Brucen Intet) sekä Perämies (Tristan und Isolde). Lisäksi Punkerin oli tarkoitus debytoida Suomen Kansallisoopperassa keväällä 2022 Donizettin Don Pasqualen Malatestana mutta produktio jouduttiin perumaan koronapandemian vuoksi. Hänen oopperaohjelmistoonsa kuuluvat myös mm. Guglielmo (Così fan tutte), Valentin (Faust), Nick Shadow (Rake’s progress), Isä (Hannu ja Kerttu), Shoe salesman/Puppet no. 2 (D. Argento: Postcard from Morocco), Liberto/Littore (L’incoronazione di Poppea), Abraham Ojanperä (J. Linkola: Abrahamin pidot) ja Vanhala (T. Pylkkänen: Tuntematon sotilas).

Punkeri on saanut tunnustusta useissa laulukilpailuissa niin kansallisella kuin kansainvälisellä tasolla. Kansainvälisestä kilpailumenestyksestä mainittakoon The International Hans Gabor Belvedere Singing Competition 2022, Wigmore Hall/Independent Opera International Song- Competition 2019 sekä Councours musical international de Montréal – Art Song 2018. Näissä Punkeri selvitti tiensä semifinaaleihin. Suomessa hänet palkittiin erikoispalkinnolla Lappeenrannan laulukilpailun finaalissa vuonna 2016 ja hän saavutti toisen sijan Helsinki lied – kilpailun B-sarjassa vuonna 2015. Samana vuonna hän oli myös Timo Mustakallio- laulukilpailun finalisti.

Oopperan lisäksi Punkeri on esiintynyt useiden kirkkomusiikkiteosten bassosolistina (mm. Bachin Johannes passio ja Jouluoratorion kantaatit 1-6, Haydnin Missa in tempore belli ja Salve regina g-molli ja Fauren Requiem). Liedohjelmistosta mainittakoon Schubertin laulusarjat Die Schöne Müllerin ja Schwanengesang seekä Schumannin Dichterliebe. Punkeri esiintyi Radion sinfoniaorkesterin Nuorten solistien konsertissa vuonna 2015.

Promokuvat

(avaa ja tallenna oikeasta yläkulmasta)

Kuva: Gerald Geerink
Edellinen taiteilija
Seuraava taiteilija