Kristian Lindroos

Kuva: Markku Pihlaja

Kristian Lindroos on nuoren polven laulaja joka on ehtinyt niittää mainetta sekä oopperan että liedin saralla. Hänet tunnetaan erityisesti Lappeenrannan laulukilpailun voittajana vuodelta 2016.
Tuorein voitto on Merikanto-kilpailusta 2022.

Kristian Lindroos on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta laulu pääaineenaan. Tämän lisäksi hän on opiskellut yksityisesti Sherman Lowen, JaakkoRyhäsen ja Irina Gavrilovicin johdolla ja laajentanut osaamistaan mm. Jorma Hynnisen, Fabio Luisin ja Kamal Khanin mestarikursseilla.  Kristian Lindroos tulee laulajasuvusta ja hänen isoisänsä Peter Lindroos on ollut suuri inspiraatio Kristianille hänen urallaan.

Lindroos on esiintynyt lukuisissa oopperoissa Suomessa ja ulkomailla mm. Savonlinnan Oopperajuhlilla ja Firenzen Maggio Musicale Fiorentinossa. Kristianin rooleihin kuuluu mm.Belcore (Lemmenjuoma), Figaro (Figaron häät), Falke (Lepakko), Schaunard (La Boheme) ja Marullo (Rigoletto).

Tämän lisäksi Kristian on laulanut useimpien suurten suomalaisten orkesterien kuten RSO:n, HKO:n, Turun Filharmonisen orkesterin, Tampere Filharmonian, Sinfonia Lahden, Kaartin Soittokunnan ja Vaasan kaupunginorkesterin solistina. Kapellimestareina ovat olleet mm. Sir Roger Norrington, Leif Segerstam, Hannu Lintu, Susanna Mälkki ja Santtu-Matias Rouvali. Lindroos on myös tehnyt lukuisia liedkonsertteja ympäri Suomea ja Pohjoismaita.

Kristian on myös palkittu erikoispalkinnolla Toti dal Monte-laulukilpailussa Trevisossa Italiassa kesäkuussa 2015.

Syksystä 2023 Kristian on kiinnitetty Göteborgin oopperan solistikuntaan.

Promokuvat

(avaa ja tallenna oikeasta yläkulmasta)

Edellinen taiteilija
Seuraava taiteilija