Jussi Juola

Kuva: get-shot.de

Jussi Juola opiskeli Dresdenin Carl Maria von Weber -musiikkikorkeakoulussa lied- ja konserttimusiikin luokalla opettajinaan Christiane Junghanns ja Olaf Bär, ja suoritti siellä musiikin maisterin ja taiteelliset jatko-opinnot. (Meisterklassenexamen) Hän on suorittanut musiikkipedagogin tutkinnon Oulun ammattikorkeakoulussa Markku Liukkosen oppilaana.

Juola on osallistunut useille mestarikursseille opettajinaan mm. Elly Ameling, Thomas Hampson, Georg Zeppenfeld, Robert Holl, Jorma Hynninen, Konrad Richter, Hartmut Höll, Graham Johnson ja Rudolf Piernay. Jussi Juola on myös menestynyt useissa kilpailuissa. Vuoden 2016 Lappeenrannan laulukilpailuissa hänet palkittiin 2. palkinnolla sekä Ylen erikoispalkinnolla. Franz Schubert ja moderni musiikki -kilpailussa Itävallan Grazissa 2018 yhdessä pianisti Ine Kangin kanssa Juola voitti 3. palkinnon ja vuoden 2019 kansainvälisessä Mirjam Helin -laulukilpailussa 4. palkinnon.

Jussi Juola on kysytty esiintyjä lied-, oratorio- ja oopperamusiikin saroilla. Hän hallitsee laajan liedrepertoaarin klassismista aina nykymusiikkiin asti. Keskeisten kirkkomusiikkiteosten lisäksi hän on esittänyt mittavan kokoelman kantaatteja J.S. Bachilta ja hänen aikalaisiltaan. Vakituisen liedpartnerinsa Ine Kangin lisäksi Juola on konsertoinut mm. Bengt Forsbergin, Hartmut Höllin ja Gerold Huberin kanssa. Konserttien myötä Juola on esiintynyt mm. Heidelberger Frühlingfestivaalilla ja Thomas Hampsonin kuratoimalla Schubert-viikolla Berliinin Pierre Boulez-salissa.

Vuodesta 2020 Jussi Juola on kuulunut Rostockin oopperan solistikuntaan, jossa hänen rooleihinsa kuuluu mm. Collatinus (Britten: The Rape of Lucretia), Bartolo (Mozart: Le nozze di Figaro), Colline (Puccini: La Bohème) ja Hunding (Wagner: Die Walküre). Juola on vieraillut mm. Tampereen Oopperassa (Carmen 2020), Savonlinnan Oopperajuhlilla ja Bremenin oopperassa. 

Heidelberger Frühling -festivaalilla Jussi Juola oli lied-akatemian stipendiaattina vuonna 2019. Leipzigin Wagner-seura palkitsi hänet Bayreuth-stipendillä. Hänen opintojaan on taloudellisesti tukenut mm. Suomen Kulttuurirahasto.

www-sivusto

www.jussijuola.com

Promokuvat

(avaa ja tallenna oikeasta yläkulmasta)

Edellinen taiteilija
Seuraava taiteilija