Ville Rusanen — Baritoni

Kuva: Heikki Tuuli

Ville Rusanen on valmistunut Sibelius-Akatemiasta musiikinmaisteriksi. Hänen laulunopettajinaan ovat toimineet Pertti Rusanen, Jorma Hynninen ja Päivi Nisula. Rusanen on Lappeenrannan laulukilpailujen miestensarjan voittaja 2004. Yhdessä pianisti Ilmari Räikkösen kanssa he voittivat Erkki Melartin kamarimusiikkikilpailun lied-duo -sarjan 2002.

Rusanen on viime vuosina esiintynyt oopperalavoilla mm. Milanon La Scalassa, Lyonin oopperassa Ranskassa, Netherlands Operassa Amsterdamissa, Scottish Operassa ja Hollannissa Nationale Reisoperassa. Keväällä 2013 Rusanen debytoi Australiassa Sydney Philharmonian solistina Vladimir Ashkenazyn johdolla. Tämän lisäksi hän on esiintynyt mm. Lontoossa BBC Proms -festivaaleilla, Chicagon Grant Park Music festivaaleilla, Ranskassa Orchestre National Bordeaux´n solistina, Belgiassa Orchestre Philharmonique de Liègen solistina ja Irlannissa RTÉ National Symphony Orchestran solistina.

Suomen Kansallisoopperassa Rusanen on vieraillut aktiivisesti. Hänen rooleihinsa ovat kuuluneet mm. Debussyn Pelléas ja Mélisanden Pelléas, Rossinin Sevillan parturin Figaro, Mozartin Taikahuilun Papageno, Mozartin Così fan tutten Guglielmo, Madetojan Pohjalaisia-oopperan Jussi , Rautavaaran Aleksis Kivi -oopperan nuori Aleksis sekä Linkolan Robin Hood-oopperan nimirooli. Viimeisin tehtävä oli 2019 Jaakko Kuusiston Jää-oopperan päärooli Petter Kummel. Savonlinnan Oopperajuhlilla Rusasta on kuultu mm. Sallisen Kullervo-oopperan Kimmona. Rusanen oli kesän 2014 Savonlinnan Oopperajuhlien vuoden taiteilija.

Rusanen oli kiinnitettynä Suomen Kansallisoopperan solistikuntaan kausiksi 2014-2016. Nykyisin Rusanen on vapaa taiteilija.

www-sivusto

www.villerusanen.com

Promokuvat

(avaa ja tallenna oikeasta yläkulmasta)

Edellinen taiteilija
Seuraava taiteilija