Rolf Broman

Kuva: Jussi Ratilainen

Rolf Broman kouluttautui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta pääaineenaan oopperalaulu. Opintojensa loppusuoralla saamansa solistikiinnityksen (vuonna 2007 Deutsche Oper am Rhein, Düsseldorf) myötä Rolf on työskennellyt pääasiallisesti Saksassa, missä hänen viimeisimpänä kotinäyttämönään toimi Theater Bonn. Kolmen vuoden kiinnityksen aikana hän esiintyi talossa keskeisissä bassorooleissa, kuten Sarastro/Sprecher (Zauberflöte), Ramfis (Aida), Daland (Der fliegende Holländer), Vodnik (Rusalka), Rocco (Fidelio). Oopperatalot kuten Komische Oper Berlin, Theater Chemnitz ja Mainfranken Theater Würzburg ovat tulleet tutuiksi vierailunäyttämöinä.

Suomessa Rolf Broman on esiintynyt lukuisissa eri maakuntaoopperoissa: esim. Schaunard (La Bohème) Lahdessa, Masetto (Don Giovanni) Turussa, Svarta Munkenin ja Toivo Kuulan nimiroolit Vaasassa, Tuomari (Ratsumies) Porissa. Tämän lisäksi hän on kotimaassaan esiintynyt eri kuorojen ja orkestereiden solistina.

Suomen Kansallisoopperassa Rolf Broman debytoi Edward Tellerin roolissa John Adamsin oopperassa Doctor Atomic ja on esiintynyt talossa tämän jälkeen myös Don Carloksen Munkkina. Kesällä 2019 hän debytoi Savonlinnan Oopperajuhlilla.

Promokuvat

(avaa ja tallenna oikeasta yläkulmasta)

Edellinen taiteilija
Seuraava taiteilija