Jussi Myllys

Kuva: Max Brunnert

Tenori Jussi Myllys esiintyy monipuolisesti niin ooppera-, konsertti- kuin liedlaulajana. Sibelius-Akatemian opintoja seurasi vuosi vaihto-opiskelijana Berliinissä, jonka jälkeen hän sai solistikiinnityksen Frankfurtin Oopperaan vuosiksi 2006-2009 ja syksystä 2009 hän on kuulunut Düsseldorfin Deutsche Oper am Rheinin solistikuntaan.

Myllyksen barokista moderneihin kantaesityksiin kattavaan oopperarepertuaariin kuuluvat Mozartin keskeiset tenoriroolit Tamino, Don Ottavio, Ferrando ja Belmonte, Stravinskin Hulttion tien Tom Rakewell, Ruusuritarin Italialainen laulaja, Salomen Narraboth, Arabellan Matteo, Falstaffin Fenton ja  Jevgeni Oneginin Lenski. Uusimpia rooleja ovat mm. Max (Freischütz), Florestan (Fidelio) sekä Conrad Giacomo Meyerbeerin erittäin harvoin esitetyssä oopperassa Ein Feldlager in Schlesien.

Jussi Myllys on vieraillut mm. Napolin, Geneven ja Pariisin oopperataloissa, Berliinin Komische Operassa, Dresdenin Semperoperassa, Edinburghin festivaaleilla, Suomen Kansallisoopperassa ja Savonlinnan Oopperajuhlilla. Myllys esiintyy säännöllisesti Baijerin valtionoopperassa Münchenissä, missä laulanut mm.Lentävän hollantilaisen Perämiehen ja Tammun pääroolin Jörg Widmannin oopperan Babylon kantaesityksessä. Hän on esiintynyt useiden tunnettujen kapellimestareiden johdolla, kuten Kent Nagano, Daniele Gatti, Esa-Pekka Salonen, Adam Fischer ja Zubin Mehta.

Konsertti- ja oratoriolaulajana Jussi Myllyksen laajaan ohjelmistoon kuuluvat mm. Bachin Matteuspassion Evankelista,  Brittenin Serenade, Händelin Messias, Haydnin Luominen, Verdin Requiem ja Mahlerin Das Lied von der Erde. Hän on esiintynyt Madridissa Beethovenin 9. sinfoniassa, Mozartin Requiemissä Tokiossa RIAS-kamarikuoron solistina, Johannes-passiossa Prahassa Peter Schreierin kanssa sekä Haydnin Harmoniemessessä Helmuth Rillingin johdolla Vatikaanin Pietarinkirkossa.
Lied-tulkkina Myllystä on kuultu mm. Lontoossa, Frankfurtissa, Düsseldorfissa ja Tallinnassa sekä Meiringenin musiikkiviikoilla ja Kuhmon kamarimusiikkijuhlilla. Pitkäaikainen yhteistyö pianisti Manuel Langen kanssa on johtanut menestyksekkäisiin esityksiin keskeisestä lauluohjelmistosta, kuten Schöne Müllerin ja Dichterliebe.
Uusimmista tehtävistä mainittakoon roolidebyytti Erikin roolissa Wagnerin Lentävässä hollantilaisessa Tampereen oopperassa. Tulevia rooleja mm. Chevalier Poulencin oopperassa Karmeliittasisaret sekä Stewa Jenufassa.

Promokuvat

(avaa ja tallenna oikeasta yläkulmasta)

Edellinen taiteilija
Seuraava taiteilija