Hanna-Leena Haapamäki

Kuva: Heikki Tuuli

Sopraano Hanna-Leena Haapamäki on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksesta, jossa hän opiskeli Ritva Auvisen johdolla. Lisäksi hänellä on laulunopettajan tutkinto Helsingin Konservatoriosta. Opintojaan hän on täydentänyt mm. Renata Scotton, Irina Gavrilovicin, Gundula Janowitzin, Elisabeth Werresin, Udo Reinemannin ja Dale Fundlingin kanssa. Lappeenrannan laulukilpailussa vuonna 2004 Haapamäki voitti 2. palkinnon ja sai Kansallisoopperan erikoispalkinnon finaalin parhaasta suorituksesta.

Haapamäen rooleja Suomen Kansallisoopperassa ja alueoopperoissa ovat olleet mm. Bizet’n Carmenin Frasquita, Kortekankaan Isän tytön Vera, Straussin Arabella-oopperan Fiakermilli ja Die Frau ohne Schatten-oopperan Haukka, Rautavaaran Rasputin-oopperan Maria, Janáčekin Ovela kettu- oopperan Kettu, Mozartin Taikahuilun Yön kuningatar ja Don Giovannin Zerlina, Verdin Naamiohuvien Oscar, Offenbachin Hoffmannin kertomusten Olympia sekä Gluckin Orfeo ed Euridice-oopperan Euridice. Kaudella 2015-16 ja 2018-19 Haapamäki esiintyi Carlotta Giudicellin roolissa Suomen Kansallisoopperan uudessa versiossa Andrew Lloyd-Webberin musikaalista The Phantom of the Opera. Kaudella 2017-18 Haapamäki vieraili samassa roolissa Göteborgin oopperassa Ruotsissa. Syksyllä 2021 Haapamäkeä voi taas kuulla samassa roolissa Kansallisoopperassa.

Hanna-Leena Haapamäki on esiintynyt useiden merkittävien suomalaisten orkestereiden ja kuorojen solistina mm. seuraavissa teoksissa: Bach: Johannes-passio, Matteus-passio ja h-molli messu, Beethoven: Christus am Ölberge- oratorio, Berlioz: Les nuit d’eté , Brahms: Ein deutsches Requiem, Britten: Les Illuminations, Händel: Messias, Kostiainen: Triduum paschale, Mozart: c-molli messu, Requiem ja Exsultate jubilate, Orff: Carmina burana, Pergolesi: Stabat mater, Schumann: Szenen aus Goethe’s Faust, Tippett: A child of our time, Schönberg: Die Jakobsleiter, Kortekangas: De virtute in virtutem ja Szymanowski: Stabat mater. Lied- ja barokkiohjelmiston ohella Haapamäki on esittänyt paljon aikamme uutta kamarimusiikkia.

Promokuvat

(avaa ja tallenna oikeasta yläkulmasta)